Punjeni krastavci

      Sastojci

      • 6 krastavaca srednje veličine
      • 1 paprika
      • 1 žlica nasjeckanog peršina
      • 1 vezica mladog luka
      • 2 jaja
      • 10 dag šunke ili mesnate slanine
      • oko 0.5 l rjeđeg umaka od rajčice
      • 10 dag riže
      • 1 žlica ulja
      • 1 žličica vegete
      • papar po želji

      Priprema

      Napola skuhajte rižu. Krastavce prepolovite po dužini i očistite od sjemenki. Na ulju popržite slaninu ili šunku narezanu na sitne kocke s lukom izrezanim skupa sa zelenim dijelom i paprikom. Kad luk postane staklast maknite s vatre. Dodajte ocijeđenu rižu. Kad se ohladi, umiješajte jaja, peršin i začinite. Tom smjesom punite krastavce, poredajte ih u pekač u koji ste ulili umak od rajčice. Pecite u pećnici oko pola sata.

      Kazalo