Panna cotta

      Sastojci

      • 0.5 l slatkog vrhnja
      • 10 dag šećera ili prema ukusu
      • 1 dl mlijeka
      • 1 omot listova želatine (za pola litre tekućine)
      • 1 mahuna vanilije ili aroma vanilije u nekom drugom obliku
      • po želji kao prilog i ukras: šumsko voće, čokolada, malinovac...

      Priprema

      Namočite želatinu u hladnoj vodi. Vrhnje, mlijeko, šećer i vaniliju zagrijte do vrenja. Dodajte dobro ocijeđenu želatinu, promiješajte i maknite s vatre. Izvadite mahunu vanijlije. Miješajte dok se smjesa ne počne zgušnjavati.
      Ulijte kremu u šalice za kavu ili staklene posudice za kremu. Kad se krema stisne (za nekoliko sati) nožem olabavite rubove i istesite je na tanjuriće, ukrasite i poslužite.

      Kazalo