Pasta primavera

      Sastojci


        Oko 75 dag povrća po želji, npr.:
      • očišćena i na kolutove narezana mrkva
      • cvjetovi brokule
      • tikvice narezane na kockice
      • grašak
      • jedan manji luk
      • 2 režnja češnjaka
      • 1 dcl pileće juhe ili žličica vegete i voda
      • 1 dcl vrhnja za kuhanje
      • 2 žlice maslinova ulja
      • sir ribanac - 50 dag tjestenine po želji

      Priprema

      Na malo vode "pirjajte" luk, kad postane proziran dodajte ostalo povrće i pokrijte. Povremno promješajte i po potrebi dodajte vode. Kad je povrće mekano i bez tekućine dodajte ulje, juhu i na kraju vrhnje. Neka još jednom prokuha uz miješanje.
      U međuvremenu u dosta posoljene vode skuhajte tjesteninu "al dente" pa je ocijedite. Stavite je na tanjure i na nju povrće. Po želji posipajte sirom ribancem.
      Umak možete načiniti i na klasičan način pirjajući povrće na ulju. Ovisno o ukusu možete ga i jače začiniti. Juhu i vrhnje možete zamijeniti bešamel umakom (u zapršku od maslaca i žlice brašna dolijte mlijeka do željene gustoće).

      Kazalo