Pužići sa srdelama

      Sastojci

      • 50 srdela
      • 50 dag vrlo zrele rajčice ili konzervu "pelata"
      • 0.5 dl maslinovog ulja za prženje
      • 1 dl maslinovog ulja za mariniranje
      • žličica nasjeckanog češnjaka
      • žlica nasjeckanog peršina
      • 0.5 dl bijelog vina
      • 50 dag pužića ili neke druge tjestenine
      • sol, papar

      Priprema

      Srdelama očistite utrobu, odrežite glave i pažljivo izvadite kralježnicu, složite na tanjur i zalijte uljem. Posolite ih i namočite u maslinovom ulju. Skuhajte i ocijedite tjesteninu. Na ulju lagano zažutite ćešnjak, složite srdele i pržite dvije-tri minute stalno protresajući tavu. Zalijte vinom, nakon minute dodajte nasjeckanu rajčicu pa kuhajte još tri-četiri minute. U tavu dodajte ocijeđenu tjesteninu. Dobro promiješajte i poslužite.

      Kazalo