Pastirska pita od puretine

      Sastojci

      • 1 i 1/5 kg krumpira
      • 5 dag maslaca
      • 2 dl mlijeka
      • 3/4 kg mljevenog purećeg mesa
      • 2 nasjeckana veća luka
      • 3 režnja češnjaka
      • 1 žlica brašna
      • vezica peršina
      • žličica crvene paprike
      • 2 žlice maslinovog ulja
      • 1 dl juhe od kocke
      • sol i žličica vegete

      Priprema

      Skuhajte krumpir u slanoj vodi, zgnječite ga s maslacem i mlijekom u pire. U međuvremenu na ulju pirjajte luk, češnjak i meso. Kad ispari sva tekućina, dodajte brašno, juhu, vegetu, papriku i nasjeckani peršin.
      U pleh stavite meso, poravnajte, preko toga rasporedite pire krumpir, poravnajte i posipajte paprikom. Pecite pola sata u vrućoj pećnici.

      Kazalo