Pileća salata s kruhom

      Sastojci

      • 4 kriške bijelog kruha
      • 2 žlice ulja
      • 1/2 žličice češnjaka u prahu
      • 2 pileća prsa bez kože i kostiju
      • 0.6 dl limunovog soka
      • 0.5 dl vinskog octa
      • 1 žlica maslinovog ulja
      • 1/4 žličice mljevenog papara
      • 5 češnjeva češnjaka
      • glavicu zelene salate
      • 0.5 dl ribanog parmezana

      Priprema

      Kruhu odrežite koricu i narežite ga na kocke. Vrući lim namažite uljem pa zapecite kocke kruha koje ste poprskali s malo ulja i posipali češnjakom u prahu. Pecite dok ne dobije zlatnu boju.
      Ispecite piletinu na vrlo malo ulja. Ohladite i narežite na kocke. U mikser stavite limunov sok, ocat, ulje, papar i češnjak. Miksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Četvrtinu smjese pomiješajte s piletinom. U zdjelu složite zelenu salatu, pokapajte je s preljevom, složite piletinu, posipajte sirom i sve lagano promiješajte. Poslužite s prepečenim kockama kruha.

      Kazalo