Pileća salata

      Sastojci

      • 2 komada pilećih prsa
      • vezica zelenja za juhu
      • 1 žlica vegete
      • 2 dl jogurta
      • 1 dl majoneze
      • glavica zelene salate
      • 4 tvrde rajčice
      • 4 tvrdo kuhana jaja
      • sol, papar po ukusu
      • 1 žlica octa

      Priprema

      Ovo jelo možete djelomično prirediti dan ranije!
      U 2 l vode skuhajte piletinu skupa sa zelenjem i vegetom. Piletinu ohladite, očistite od kože i kosti te narežite na kocke. Juhu procijedite i dalje priredite kako već običavate.
      Od jogurta, majoneze, malo octa (možete ga i izostaviti), malo soli i papra, priredite preljev. Na svaki tanjur složite listove zelene salate, na njih piletinu, okolo rajčicu, prelijte preljevom i ukrasite četvrtinama kuhanih jaja.

      Kazalo