Pogača od blitve

      Sastojci

      • 30 dag brašna
      • topla voda, sol, žlica ulja, žlica octa
      • ili 4 lista tankih kora
      • 1 kg blitve
      • vezica peršina
      • vezica koromača (može i bez)
      • 5 žlica maslinovog ulja
      • sol

      Priprema

      Umijesite tijesto za kore od brašna, vode, soli, ulja i octa. Oblikujte 2 hljepčića i poklopite ih vrućom zdjelom. Neka odstoje pola sata.
      U međuvremenu operite i sitno narežite blitvu, peršin i koromač. Razvucite tanko tijesto u obliku lima u kojem će se peći. Lim namažite pa u njeha stavite prvi list tako da krajevi malo vise preko ruba. Ako koristite gotovo tijesto na dno lima stavite dva lista. Na tijesto rasporedite blitvu, posipajte je peršinom i koromačom, posolite i nauljite. Preklopite drugim listom tijesta, pa dobro zalijepite krajeve donjeg lista s gornjim tako da tekućina iz nadjeva ne može izaći. Pecite u srednje vrućoj pećnici dok tijesto ne porumeni. Pečeno možete premazati maslinovim uljem i pokriti krpom. Može se poslužiti toplo ili hladno.
      Kazalo