Mesna štruca

      Sastojci

      • 50 dag mljevenog mesa
      • 3-4 žlice mlijeka
      • 1 glavica luka
      • 2 žlice maslinovog ulja
      • 2 žlice maslaca
      • 2 žlice ribanog parmezana
      • sok od 1 limuna
      • 1 šalica krušnih mrvica
      • sol, papar, lovorov list
      • 2 jaja

      Priprema

      Na maslacu zažutite luk. Sve ostale sastojke (dio mrvica sačuvajte) dobro umijesite. Po potrebi dodajte još malo mlijeka - smjesa mora biti vlažna. Oblikujte štrucu i uvaljajte je u mrvice. U velikoj tavi zagrijte ulje pa prepržite štrucu sa svih strana. U pleh stavite luk s maslacem, na to stavite meso pa pecite oko pola sata u prethodno zagrijanoj pećnici.
      Možete poslužiti toplo ili hladno, narezano na kriške. Sastojke možete mijenjati prema sezoni. Meso može biti kuhano iz juhe ili ostatak pečenja. Po želji dodajte smjesi povrće ili pire krumpir.

      Kazalo