Punjene tikvice, luk, korabice...

      Sastojci

      • 8 paprika,
        ili 8 tikvica,
        ili 8 korabica,
        ili 8 rajčica,
        ili 8 manjih melancana (patlidžana)
        ili 4 veća luka
      • 2 žlice ulja
      • 25 dag mljevenog mesa i 1 luk
      • 10 dag riže
      • 0.5 l soka ili umaka od rajčice
      • sol, papar
      • pola žličice šećera
      • žličica vegete
      • 2 dl vrhnja za kuhanje

      Priprema

      Paprike očistite od sjemenki. Rajčicama izdubite sredinu. Korabice ogulite i izdubite. Tikvice ogulite i izdubite. Luk ogulite i odvojite mu ljuske. Melancane ogulite i izdubite, posolite i neka malo odstoje. Na ulju propirjajte luk i mljeveno meso, posolite i popaprite. Rižu prokuhajte, ocijedite pa je umiješajte u meso. Začinite vegetom. Tom smjesom nadjenite povrće pa ga kuhajte u soku od rajčice kojem ste dodali šećer. Prije posluživanja u umak dodajte vrhnje, ali nije obvezatno.
      Jelo možete i peći u pećnici.

      Kazalo