Pureća prsa u umaku od jogurta

      Sastojci

      • 2 žlice ulja
      • 4 odreska purećih prsa
      • 1 nasjeckani luk
      • 1 češanj češnjaka, zgnječen
      • 2 žlice brašna
      • 2 dl pileće juhe
      • sol i papar
      • 1.5 žlica suhog taragona (estragon)
      • 2 dl jogurta

      Priprema

      U većoj tavi ispecite odreske. Čuvajte ih na toplom. Pirjajte luk i češnjak dok ne omekšaju. Dodajte brašno i kratko promiješajte. Postupno ulijevajte juhu stalno miješajući da dobijete glatku smjesu. Kad se smjesa počne zgušnjavati vratite odreske u tavu, posolite ih i popaprite te prelijte žlicom umak preko njih. Posujte taragonom. Neka lagano kuha oko 5 minuta. Umiješajte jogurt. Zagrijte gotovo do vrenja pa odmaknite s vatre i poslužite.