Topla salata od krumpira i brokule

      Sastojci

      • 1 kg krumpira
      • 2 žlice bijelog vina
      • 2 žlice nasjeckanog peršina
      • sol, papar
      • 0.75 kg brokule
      • 2 žlice limunovog soka
      • 2 žlice vinskog octa
      • 1 žličice senfa
      • 1 češanj zgnječenog češnjaka
      • 6 žlica jogurta
      • 0.5 dl maslinovog ulja
      • 2 žlice parmezana

      Priprema

      Skuhajte krumpir, ogulite ga i narežite na debele kriške. Začinite bijelim vinom, peršinom, solju i paprom.
      Skuhajte brokulu koju ste prethodno razdijelili na cvjetove, a stapke narezali. Za preljev promiješajte limunov sok, ocat, senf, češnjak i jogurt. Začinite solju i paprom. Umiješajte maslinovo ulje.
      Ocijedite brokulu, isperite je hladnom vodom i umiješajte je skupa s preljevom u krumpir. Pospite parmezanom i poslužite mlako.
      Kazalo