Sendviči sa slanim srdelama

      Sastojci

      • bijeli kruh narezan na kriške ili raspolovljena peciva
      • maslinovo ulje ili omekšani maslac
      • crne masline očišćene od koštica i nasjeckane
      • crvene i žute paprike narezane na kolutove
      • tanko narezane rajčice
      • očišćene slane srdele
      • kapari
      • luk narezan na tanke kolutove
      • vinski ocat ili linunov sok
      • usitnjeni češnjak
      • sol i papar

      Priprema

      Ako nemate ili ne volite neki od sastojaka, slobodno ga izostavite ili ga zamijenite drugim!
      Poškropite kriške kruha ili polovice peciva uljem ili namažite maslacem. Posipajte češnjakom. Složite papriku, rajčice, luk, srdele (oprez, da sve ne bude preslano!) i kapare. Poškropite octom i uljem, po želji popaprite i poslolite. Preklopite drugim komadom kruha, dobro pritisnite i stavite u plastičnu vrećicu da odstoji i da se prožmu okusi barem pola sata.

      Kazalo