Školjke u pecivu

      Sastojci

      • 6 "kajzerica" ili sličnog peciva
      • maslac
      • 1 kg školjki po želji
      • 1 dl bijelog vina
      • 1 dl vrhnja za kuhanje
      • 1 poriluk
      • peršin
      • začini po želji

      Priprema

      Kajzericama odrežite vrh, izdubite im mekani dio i pomoću kista ih iznutra dobro namažite otopljenim maslacem. Stavite ih u vruću pećnicu da malo dobiju boju.
      Školjke dobro operite. U vrelu tavu ulijte vino i ubacite školjke. Miješajte dok se ne otvore i ne puste sok. Ohladite ih i izvadite iz kućica. Tekućinu sačuvajte.
      Na maslacu popržite tanko nasjeckani poriluk. Dodajte školjke, vrhnje, sol, papar, začine po želji i sačuvanu tekućinu od kuhanja školjki. Neka još jednom prokuha pa umiješajte peršin. Tom smjesom punite kajzerice, poklopite ih poklopcem i poslužite.

      Kazalo