Svinjski svitci sa češnjakom

      Sastojci

      • 0.5 kg svinjskih odrezaka
      • 4 češnja češnjaka
      • 2 žlice grožđica, možete ih izostaviti
      • 2 žlice pinjola
      • 1 žlica kapara
      • 2 žlice maslinovog ulja
      • 0.5 kg oguljenih rajčica (pelata)
      • sol, papar
      • 1 žlica peršina

      Priprema

      Istanjite batom odreske. Dva češnja češnjaka usitnite i izmiješajte ih s grožđicama, pinjolima i kaparima. Tom smjesom premažite odreske i smotajte ih u svitke. Učvrstite ih bijelim koncem ili čačkalicama. Na ulju zarumenite preostali češnjak pa ga izvadite. Odreske pecite da dobiju boju sa svih strana. Dodajte rajčicu, posolite i popaprite pa kuhajte oko pola sata. Posipajte peršinom, maknite s vatre i poslužite

      Kazalo