Svinjska pečenka u moštu

      Sastojci

      • 80-100 dag svinjske pečenke
      • 15 dag svježih ili suhih šljiva
      • 1 dl vrhnja
      • 2 dl bijelog mošta
      • 20 dag mrkve, celera i sličnog povrća
      • 5 dag maslaca
      • 15 dag bijelog grožđa
      • brašno
      • masnoća za prženje
      • malo juhe za podlijevanje

      Priprema

      Napravite "džep" u mesu i napunite ga šljivama kojima ste košticu zamijenili s malo maslaca. Meso posolite, uvaljajte u brašno i propržite. Izvadite meso i na istoj masnoći ispržite narezano povrće. Kad povrće omekša, vratite meso, podlijte juhom i pirjajte 45 minuta. Podkraj pirjanja podlijte moštom. Izvadite meso a umak zgusnite brašnom i vrhnjem. Bobice grožđa ubacite u vrelu masnoću da im otpadne kožica pa ih dodajte u propasirani umak.
      Poslužite uz krumpirove žgance.

      Kazalo